Varkensfokker/seriemoordenaar veroordeeld tot levenslang

Een varkensfokker die wel eens de grootste seriemoordenaar in de Canadese geschiedenis kan zijn, is zondag schuldig bevonden aan zesvoudige moord en tot levenslang veroordeeld. Robert 'Willie' Pickton (58) stond terecht voor de moord op zes vrouwen en zal terecht staan voor de moord op nog twintig vrouwen, vooral prostituees en drugsverslaafden uit een achterbuurt in Vancouver.

jmartynowski

BR>

De advocaat van Pickton erkende dat de lijken van de zes vrouwen begraven waren op de boerderij van Pickton buiten Vancouver, maar hield vol dat zijn cliënt niets te maken had met hun dood. Allerlei getuigen vertelden de rechtbank echter dat hij bekend had.

Pickton zei tegen een undercover-agent dat hij al 49 vrouwen had vermoord en er nog eentje wilde vermoorden om er een rond getal van te maken. Dan wilde hij een tijdje pauzeren om vervolgens nog 25 vrouwen te doden. Eén getuige zei dat ze een met bloed besmeurde Pickton op heterdaad betrapte. De varkensfokker had het lijk van zijn slachtoffer opgehangen aan een vleeshaak in het slachthuis.