Door politie uitgescholden moslima begint rechtszaak

Print
Een moslima is in Los Angeles een rechtszaak begonnen omdat ze tijdens een arrestatie werd gedwongen haar hoofddoekje af te doen.
Ze claimt dat daarmee haar recht op godsdienstvrijheid is geschonden. Dat blijkt uit de aanklacht die de Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU woensdag indiende. Moslima Jameelah Medina (29), die werd opgepakt voor zwartrijden in de trein, zegt tevens dat een agent haar intimideerde door haar een "terrorist" te noemen en door de islam te omschrijven als een "kwaadaardige" godsdienst.

Het incident had op 7 december 2005 plaats. Medina had een ongeldig kaartje bij zich en kreeg te horen dat ze op het volgende station uit moest stappen. Daar wachtte een agent haar op. Hij deed haar handboeien om, stopte haar in een politiewagen en reed naar de gevangenis. Onderweg ging hij tegen haar te keer. In de gevangenis aangekomen moest ze haar hoofddoekje afdoen, hoewel ze enkele malen uitlegde waarom ze het draagt. Na een paar uur werd ze vrijgelaten, zonder te zijn aangeklaagd of beboet.
Nu in het nieuws