Alleenstaande moeder vermoordt haar 5 kinderen

Vijf kinderen tussen drie en negen jaar oud zijn woensdagmiddag dood aangetroffen in een woning in het noorden van Duitsland.

AP Ned

Voorlopig politieonderzoek lijkt uit te wijzen dat de kinderen zijn omgebracht door hun 31-jarige moeder, die met psychische problemen kampte. De vrouw is als verdachte aangemerkt en overgebracht naar een psychiatrische instelling. Volgens het openbaar ministerie was ze niet in staat om verhoord te worden. "Gezien haar geestelijke toestand zouden de psychische problemen van de moeder een motief voor de daad kunnen zijn", zei de politie in een verklaring.

Volgens Duitse media stond het gezin van de alleenstaande moeder onder begeleiding van de kinderbescherming en wonen de twee verschillende vaders van de kinderen niet in de buurt. De politie ging de woning in het kleine dorp Darry, in de deelstaat Sleeswijk-Holstein, naar eigen zeggen binnen op aanwijzing van de moeder, die een arts had aangesproken. De politie wilde niet ingaan op berichten in de media dat de kinderen waren vergiftigd met pillen en daarna met een plastic zak waren verstikt. Ook het tijdstip van de moorden is nog onduidelijk.

De burgemeester van Darry heeft tegenover de regionale televisiezender NDR gezegd dat de moeder en de kinderen onder begeleiding stonden van de Duitse kinderbescherming en dat de kinderen een verwaarloosde indruk maakten. Op woensdag zou de kinderbescherming bij de woning hebben aangebeld omdat de kinderen niet op school waren verschenen. De politie wilde ook dit bericht niet bevestigen.