"Ik ga beroemd worden," en hij maaide 8 mensen weg

Print
De 19-jarige Robbie Hawkins heeft woensdag het vuur geopend in een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Nebraska. Hierbij kwamen acht personen om. De schutter pleegde nadien zelfmoord.
De dader was net voordien ontslagen bij zijn werkgever McDonald's omdat hij 17 dollar zou gestolen hebben. Daarop schreef hij een afscheidsbriefje: "I'm a piece of shit, but I'm going to be famous now".

In het winkelcentrum brak paniek uit toen Robbie begon te schieten. Vijf andere personen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht, verklaarde de politie van Omaha. Het winkelcentrum was door de kerstaankopen druk bevolkt.

Om aan de kogelregen te ontsnappen zochten consumenten en winkelbedienden in paniek een schuilplaats in het centrum. Anderen sloten zichzelf op in hun winkels. De schietpartij had op dezelfde dag plaats als het bezoek van president Bush aan Ohama waar hij de oprichting van een fonds voor de Republikeinse partij bijwoonde. Volgens de politie handelde de dader alleen en gebruikte hij een machinegeweer.

De Robert stond bekend als een jongen die altijd overhoop lag met zichzelf. Voortijdig de school verlaten en woensdag ontslagen op zijn werk. Twee weken geleden maakte zijn vriendinnetje het ook nog eens uit.

De ouders van Hawkins gingen uit elkaar toen hij drie was. Een groot deel van zijn jeugd bracht hij door in pleeggezinnen. De laatste tijd woonde hij in bij het gezin van een vriend. 'Toen we hem opnamen zag hij eruit als een hondje dat niemand wilde', vertelt de moeder aan een regionale krant. De eerste maanden was hij wel zenuwachtig, en de familie trof hem vaak aan in de foetushouding, helemaal opgerold. Als hij niet werkte, schoot hij op blikjes, speelde basketbal of hing een beetje rond.

In zijn slaapkamer vonden ze een briefje, met de tekst: "I'm a piece of shit, but I'm going to be famous now." De familie dacht dat hij zelfmoord zou gaan plegen..
Nu in het nieuws