Osama bin Laden vraagt Europeanen Afghanistan te verlaten

Print
De leider van het terreurnetwerk al-Qaida, Osama bin Laden, heeft de Europeanen gevraagd hun troepen uit Afghanistan terug te trekken. Bin Laden deed dat in een gesproken boodschap die donderdag door de Qatarese nieuwszender al-Jazeera werd uitgezonden. In Afghanistan zijn ook Belgische soldaten gelegerd.
Bin Laden benadrukte dat in Afghanistan een "onrechtvaardige oorlog" wordt uitgevochten. Hij richtte zich daarbij tot de Europese landen die militairen naar Afghanistan gestuurd hebben en riep vooral de bevolking op druk uit te oefenen op haar regering om de troepen terug te trekken. België heeft 300 soldaten in Afghanistan. Ze maken deel uit van de internationale troepenmacht Isaf, die bestaat uit 40.000 militairen uit 37 landen.

Verder verklaarde bin Laden dat de Afghanen niet verantwoordelijk zijn voor de aanslagen van 11 september 2001 in New York en Washington, die wel op zijn conto te schrijven zijn.

Het is niet meteen bewezen of de stem op het bandje effectief dat van Bin Laden is, maar het is wel dezelfde als op vorige geluidsopnames die door experts authentiek werden bevonden.
Nu in het nieuws