Op tv afgewezen Spanjaard verdacht van moord op ex

Een Spanjaard die door zijn ex-vriendin op televisie werd afgewezen, is woensdag voorgeleid op verdenking dat hij haar heeft vermoord. Ricardo Navarro ging vorige week op de populaire talkshow Diario de Patricia op de knieën voor Svetlana, verklaarde haar de liefde en smeekte haar met hem te trouwen. De Russische wees hem af.

AP Ned

De tv-confrontatie was geheim gehouden voor Svetlana op verzoek van Navarro, die hoopte dat hij haar op deze wijze kon terugwinnen, zei het productiebedrijf Boomerang. Het bedrijf voelt zich naar eigen zeggen niet verantwoordelijk voor de moord op Svetlana, die vier dagen na de show met doorgesneden hals werd aangetroffen in de lift van haar appartementencomplex in Alicante. Ze stierf maandag.

De politie arresteerde Ricardo, die woensdag dus in de rechtbank moest verschijnen om gehoord te worden. Hij is (nog) niet aangeklaagd. Talkshowhost Patricia Gaztanaga begon de uitzending van dinsdag met een spijtbetuiging aan het slachtoffer en de nabestaanden. "Niemand die aan dit programma werkt had kunnen bedenken dat zoiets als dit zou gebeuren", zei Gaztanaga. Svetlana (30) had een dochtertje uit een eerdere relatie.

Nu in het nieuws