'Land van Ooit' in Nederland vraagt faillissement aan

Print
Het Nederlandse themapark 'Land van Ooit' heeft het faillissement aangevraagd. Dat heeft de directie van het themapark in Drunen woensdag in een persbericht laten weten. Het faillissement betekent het ontslag voor 16 vaste werknemers en ongeveer 250 seizoensmedewerkers.
Het Land van Ooit ging in 2006 al eens eerder over de kop. Maar ook na een doorstart -door de vennootschap Ducate BV- bleef het aantal bezoekers tegenvallen. Dit leidde tot een negatief resultaat voor het eerste seizoen en onvoldoende reserves om de wintermaanden, tot de opening op 26 april volgend jaar, te overbruggen.

Als oorzaak voor het negatief resultaat wordt in het persbericht verwezen naar de hoge opstartkosten en het slechte weer. Maar de directie verwijst ook naar de "aanhoudende negatieve publiciteit" rond het park 'Ooit Tongeren'. Dat werd enkele maanden geleden failliet verklaard en er loopt een gerechtelijk onderzoek voor vermoedelijke fraude van ruim 1 miljoen euro.

De directie van het Land van Ooit zegt dat ze geen zakelijke noch juridische banden heeft met Ooit Tongeren. Toch heeft de Belgische politie vorige maand huiszoekingen verricht in Nederland om te onderzoeken of er geld vanuit Ooit Tongeren is doorgesluisd. De Nederlandse familie Taminiau controleerde via verschillende vennootschappen de beide pretparken. Directeur Mascha Van Till van Land van Ooit ontkende eerder dat er geld is doorgesluisd. Het onderzoek loopt nog.

.

Nu in het nieuws