Bush heeft vertrouwen in Musharraf en in zekerheid nucleaire wapens

Print
De Amerikaanse president George W. Bush heeft dinsdag zijn vertrouwen in zijn Pakistaanse collega Pervez Musharraf en in zijn intentie om zijn land op weg te helpen naar de democratie bevestigd.
Bush verzekerde ook op ABC News dat hij er gerust in is dat het Pakistaanse nucleaire arsenaal niet in handen van extremisten zal vallen.

In het interview op de televisie, heeft Bush opnieuw gevraagd om de noodtoestand die door Musharraf is afgekondigd, op te heffen zodat er nieuwe verkiezingen kunnen gehouden worden en dat de president opnieuw zijn functies als leider van het leger kan opnemen. Maar Musharraf 'heeft de grens niet overschreden' zodat zijn politiek nog steeds aanvaard wordt door de Verenigde Staten en 'ik geloof dat hij zijn boekje niet te buiten zal gaan. Ik geloof dat hij echt iemand is die gelooft in democratie'.

'Zijn wij tevreden met de noodtoestand van de staat? Neen. Begrijp ik hoe belangrijk Musharraf is in de strijd tegen het extremisme? Ja. Geloof ik dat hij Pakistan op weg zal helpen naar een democratie? Ik hoop het', verklaarde Bush.

.

Nu in het nieuws