Olmert en Abbas naar Annapolis

Print
Ehud Olmert en Mahmoud Abbas zullen volgende week tijdens een internationale bijeenkomst in de Verenigde Staten het vredesproces herlanceren. Maar naar het succes van de bijeenkomst blijft het raden.
De Eerste minister van Israël en de Palestijnse president zullen er deelnemen aan een bijeenkomst georganiseerd in Annapolis onder het toeziend oog van de Amerikaanse president George W. Bush. Het doel is de gesprekken tussen Israël en Palestina die sinds 2000 vastzitten, opnieuw op gang te brengen.
In 2000 was er de Israëlisch-Palestijnse top in Camp David met Bill Clinton en het begin van de Palestijnse intifada. De ambitie voor de bijeenkomst is het oprichten van een onafhankelijke Palestijnse staat.

'Er zal in Annapolis geen onmiddellijk resultaat geboekt worden, maar wij hopen er te discussiëren over de essentiële vragen die Palestijnen en Israëli's toelaten om te onderhandelen over een oplossing voor het conflict en de oprichting van een Palestijnse staat', meldt een woordvoerder van het Witte Huis.

Olmert, momenteel in Egypte, oordeelt dat er mogelijk een definitief akkoord komt in 2008.

Abbas zei onlangs dat hij vastbesloten is vrede te brengen in het belang van de toekomstige generaties.

.

Nu in het nieuws