Italiaanse politie arresteert maffiabaas Lo Piccolo

Print
De Italiaanse politie is maandag een vergadering van top-maffiosi van de Siciliaanse maffia binnengevallen en heeft een heel grote vis gepakt.
Het gaat om Salvatore Lo Piccolo, de rechterhand en potentiële erfgenaam van de gevangenzittende Siciliaanse maffiabaas Bernardo Provenzano. Ook zijn zoon Sandro werd gearresteerd, evenals twee plaatselijke maffiafiguren. De arrestaties werden verricht in een landhuis in het dorpje Giardinello, niet ver van de Siciliaanse hoofdstad Palermo. De politie hield dit huis al een maand of twee in de gaten en wist dat Lo Piccolo daar af en toe vergaderde met andere top-maffiosi.

Lo Piccolo, een zestiger, is tot levenslang veroordeeld wegens moord en was al sinds 1993 voortvluchtig. Zoon Sandro is net als zijn vader wegens moord tot levenslang veroordeeld en was voortvluchtig sinds 1998.

Volgens ingewijden maakte Lo Piccolo een goede kans om de in april 2006 gearresteerde `capo di capi' Provenzano op te volgen als de baas der bazen van de Cosa Nostra. Provenzano werd destijds in de kraag gevat in een vervallen boederij in zijn geboorteplaats Corleone.

"Na de arrestatie van Bernardo Provenzano waren de Lo Piccolos aan de beurt", zei Giuseppe Caruso, de politiechef van Palermo, tegen het Italiaanse persbureau ANSA. Lo Piccolo had bij zijn streven de nieuwe `capo di capi' te worden slechts één concurrent, de sinds 1993 voortvluchtige Matteo Messina Denaro.
Nu in het nieuws