Rechtszaak van Alain Libens uitgesteld naar 13 november

Print
De rechtszaak van de 33-jarige Alain Libens uit Vilvoorde, die in de buurt van het Griekse Athene in de cel zit voor de smokkel van 10 kilo cannabis, is uitgesteld naar dinsdag 13 november.
Dat heeft zijn raadsman, Patrick Schruers uit Hasselt, maandag laten weten. De man was in 2004 in Griekenland tot levenslang veroordeeld en wil die straf door het hof van beroep in Athene laten ombuigen naar een lichtere straf.

De man uit Vilvoorde maakte deel uit van een drugsbende uit Maasmechelen. "We wisten maandag dat de zaak sowieso ging uitgesteld worden. Ik heb gevraagd ze naar volgende dinsdag uit te stellen. Dan gaan we opnieuw uitstel vragen om de zaak eventueel in januari 2008 te laten behandelen. De zetel vandaag bestond uit vijf rechters, die ook in eerste aanleg zetelen. Het hof van beroep hier werkt via een heel ander systeem dan bij ons. De vijf zetelende rechters worden voor een maand aangesteld. We vrezen dat deze rechters de straf van mijn cliënt gaan bevestigen of de straf zeker niet gaan reduceren. We hopen dat de volgende keer een andere zetel zich over het dossier van mijn cliënt gaat buigt," aldus meester Schruers.

De ouders van Libens zijn ook in Athene aanwezig. Zij zagen ook de andere betichten voor de zetel verschijnen en stelden vast dat hun straffen niet echt verminderd werden. "De stemming bij mijn cliënt en zijn ouders is niet zo goed. We zagen hier ook mensen verschijnen, die hun levenslange celstraf wilden zien veranderen in een lichtere straf en wier zaak al viermaal uitgesteld was. De ouders blijven hier nog tot volgende week dinsdag," vertelt advocaat Schruers.

De andere leden van de Maasmechelse drugsbende werden door de correctionele rechtbank in Tongeren veroordeeld tot celstraffen van 1 jaar of werkstraffen.
Nu in het nieuws