Politie wil weten of ouders Maddie dronken waren

Print
De Portugese politie heeft getuigen ondervraagd over een eventuele dronkenschap van het ouderpaar Gerry en Kate McCann op de avond dat hun toen bijna vierjarig dochtertje Madeleine is verdwenen uit hun vakantieappartement in Praia da Luz in de Algarve, zo heeft de Britse krant Daily Mail maandag bericht.
De kleine "Maddie" verdween toen de McCanns, samen met de andere leden van de zogenaamde "Tapas Nine", net als elke andere avond dineerden in een restaurant op 40 meter van hun appartement, allemaal hun kinderen alleen achterlatend.

De speurders onderzoeken nu of de McCanns dronken waren op de bewuste avond. De detectives ondervragen daarvoor personeel van de tapasbar en de plaatselijke politieagenten die als eerste ter plaatse waren op de avond van de verdwijning.

Op zijn blog heeft Gerry McCann, die weer aan de slag is gegaan als cardioloog, een oproep gedaan tot de ontvoerder om zijn dochter "te behandelen als een prinses, zoals zij ook verdient", aldus de Britse nieuwszender SkyNews. Hij zei te "hopen en te bidden" dat "Maddie" goed wordt behandeld.

Afgelopen weekeinde was het zes maand geleden dat de kleuter verdween. Beide ouders zijn formeel verdacht, net als een vlakbij het vakantieappartement wonende Brit.
Nu in het nieuws