Vertegenwoordigers van Colombiaanse guerrilla FARC in Venezuela

Print
Enkele vertegenwoordigers van de 'Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia', het FARC, zijn zondagavond aangekomen in Venezuela. Dit meldt de Venezolaanse president Hugo Chavez. Hij zal met de leden van de communistische guerrillabeweging onderhandelen over de vrijlating van hun gijzelaars.
"Ze zijn aangekomen in Venezuela, maar ik ga niet zeggen waar ze zich bevinden. Ze zijn naar hier gekomen om een humanitair akkoord te bereiken. Dat is immers ons objectief", verklaarde de president in een discours waarin hij de bevolking probeerde te overtuigen 'ja' te zeggen tegen een referendum over de constitutionele hervorming.
"Wij zullen vergaderen. Ik weet echter nog niet wanneer. Ook een gezant van de Franse president Sarkozy zal aan de onderhandelingen deelnemen", vervolgde hij.

Daarnaast zal Chavez ook een vertegenwoordiger van het Leger voor Nationale Bevrijding ELN ontmoeten. Chavez werd op 31 augustus aangesteld als mediator tussen de Colombiaanse regering en de guerrilla. Het doel is dat 500 strijders ingeruild zouden worden voor 45 gijzelaars, waaronder drie Amerikanen en Ingrid Betancourt.
Nu in het nieuws