Tientallen taliban omgekomen bij gevechten in Afghanistan

Tientallen opstandelingen zijn omgekomen bij verschillende geweldplegingen in het zuiden van Afghanistan. Dat hebben de minister van Binnenlandse Zaken en de internationale coalitie zondag gezegd.

Belga

Volgens een communiqué van de minister van Binnenlandse zaken zijn zaterdag 25 opstandelingen omgekomen en raakten verschillende anderen gewonden tijdens een gezamenlijke actie van de politie en de internationale coalitie in de zuidelijke provincie Uruzgan.

De coalitie liet weten dat de taliban zondagmorgen een hinderlaag hadden opgezet in de omgeving van het district Musa Qala, dat onder controle van de taliban staat, in de provincie Helmand. De patrouille opende daarop het vuur en riep hulp vanuit de lucht in. In het gevecht vielen verschillende doden aan talibanzijde.

In Khost, in de oostelijke provincie Paktia aan de grens met Pakistan, ontplofte vrijdag een bom in de buurt van een moskee. Daarbij kwam een leerkracht om. Volgens de politie ging het om een aanval van de taliban, gericht tegen de ordediensten.