Bhutto terug in Pakistan na uitroepen noodtoestand

Print
De Pakistaanse oppositieleidster Benazir Bhutto is zaterdag teruggekeerd in Pakistan nadat president Pervez Musharraf daar de noodtoestand had afgekondigd. Bhutto, die voor familiebezoek naar de Verenigde Arabische Emiraten was vertrokken, vloog van Dubai naar haar woonplaats Karachi.
Terwijl zij in haar vliegtuig op de luchthaven de verdere gebeurtenissen afwachtte werden paramilitairen bij haar huis gestationeerd. Vervolgens werd Bhutto vanaf de luchthaven onder politieescorte naar het huis gebracht.

"Wij hebben meer dan honderd politieagenten bij de luchthaven gestationeerd om de veiligheid van mevrouw Bhutto te garanderen en haar veilig naar het Bilawal-huis te brengen.", zei een politiewoordvoerder.

Bhutto keerde twee weken geleden uit ballingschap terug naar Pakistan. Tijdens haar feestelijke intocht in Karachi werd er een aanslag gepleegd op haar konvooi, waarbij 140 mensen omkwamen, maar zij zelf ongedeerd bleef.

Ooggetuigen zeiden dat er zeker honderd paramilitairen en politieagenten bij Bhutto's huis stonden en dat er ook een eenheid explosievendeskundigen aanwezig was.

.

Nu in het nieuws