Mexicaanse staat Tabasco getroffen door zware overstromingen

Print
Door zware overstromingen in het zuidoosten van Mexico zitten zowat 100.000 mensen vast in de provinciehoofdstad Villahermosa. Bewoners vluchtten naar een hogere verdieping of naar het dak van hun woning. Ze wachten op een evacuatie door reddingswerkers. President Calderon zet alle middelen in om de staat Tabasco ter hulp te komen.
In de zuidoostelijke staat Tabasco hebben meer dan 1 miljoen mensen te lijden onder de overstromingen. Zowat tachtig procent van het grondgebied van de staat is overstroomd. Tabasco is ongeveer zo groot als België en heeft 2,1 miljoen inwoners. President Calderon heeft het leger en de politie gemobiliseerd om de ergste nood te lenigen. "We hebben te maken met een van de grootste natuurrampen in de geschiedenis van Mexico, " aldus Calderon.

De marine zorgt sinds vrijdag voor de bevoorrading van Villahermosa met onder meer de inzet van C-130-transportvliegtuigen. De buurstaten Chiapas en Veracruz herbergen intussen al tienduizenden vluchtelingen uit het getroffen gebied.

.

Nu in het nieuws