Filmsterren onder vuur

Hollywood kreunt meer en meer onder de zware branden die Californië teisteren. Twee caravans op een terrein van Sean Penn zijn in de as gelegd, in 1993 verloor de acteur op dezelfde plek al een huis na brandstichting.

ghouben

Tal van sterren uit de chique regio Malibu zijn naar hotels gevlucht. Opnamen van films en tv-series lopen vertraging op vanwege rookhinder of omdat medewerkers hun huizen willen redden van de vlammen. Meer dan 500.000 mensen hebben inmiddels van de autoriteiten bevel gekregen te vluchten. Nog eens 68.000 huizen worden door het vuur bedreigd. Het dodental als gevolg van de vlammenzee is woensdag naar boven bijgesteld tot zes. Vijfenveertig mensen zijn gewond geraakt, onder wie 21 brandweerlieden. Meer dan 1.500 woningen en bedrijven en een gebied van 1.724 vierkante kilometer zijn in de as gelegd.

Pamela Anderson

In Malibu bevinden zich veel ‘gated communities’, omheinde luxewijken met een privébewakingsdienst, waar sterren als Tom Hanks, John McEnroe, Pamela Anderson, Mel Gibson, Jennifer Aniston en Kelsey Grammer resideren. Ook filmmaker James Cameron, Pierce Brosnan, Danny DeVito, Cher, Barbra Streisand, Ryan O’Neal en Mel Brooks wonen in de buurt. Tal van vedetten hebben hun biezen moeten pakken zoals het gezin van Olivia Newton-John.

Andere sterren hadden meer geluk. De villa van David Duchovny en Téa Leoni, die pal naast Penns grond ligt, is gespaard gebleven. De woonst van David Arquette en ‘Friends’-ster Courteney Cox is gered door brandweerlui die de muren en daken natspoten. En terwijl Jane Seymour op schaatsen stond voor de Amerikaanse versie van ‘Sterren Op Het IJs’ kon haar man thuis de vlammen op afstand houden met een tuinslang.

De branden in Californië roken niet alleen sterren uit hun villa’s, ook de opnamen van tv-series lopen vertraging op. Scènes van de actiereeks ‘24’ met Kiefer Sutherland op een militaire basis in Orange County moesten worden uitgesteld vanwege de rookhinder.

Een set van de politiereeks ‘Cold Case’ werd geteisterd door hevige wind, de serie ‘Big Shots’ moest buitenopnamen in Malibu schrappen. Het einde aan de branden lijkt nog niet in zicht, al lijkt de harde wind die de vlammen de afgelopen dagen aanwakkerde in kracht af te nemen.