Ruim 230 vluchten afgelast in Milaan door staking

Op de luchthavens Linate en Malpensa in Milaan zijn maandag meer dan 230 vluchten afgelast door een staking van het personeel van Sea, de beheerder van de luchthavens, zo heeft het Italiaanse persbureau Ansa gemeld. Het personeel protesteert tegen een geplande reorganisatie van de lijnen van luchtvaartmaatschappij Alitalia.

Belga

De staking duurde vier uur (van 8 tot 12 uur). Op Malpensa werden 95 vertrekkende en 90 aankomende vluchten geannuleerd. Op Linate vielen 29 vetrekkende en 25 aankomende vluchten weg. Alitalia is van plan een aantal van zijn vluchten van Milaan naar Rome te verplaatsen en andere vluchten met tussenlanding in Milaan af te schaffen. Daardoor zouden volgens de vakbonden banen op de luchthavens in Milaan verloren gaan. Alle vakbonden hadden tot de staking opgeroepen.

Op nationaal niveau is maandag ook een staking bij de luchtverkeersleiders aan de gang, maar die gaat uit van een vakbond waarbij slecht 3 procent van het personeel aangesloten is. Toch kan de staking gevolgen hebben voor sommige verbindingen.

Nu in het nieuws