Moeder Maddie wil aan kinderverzorging doen

Kate McCann, moeder van de verdwenen peuter Madeleine en verdachte in de zaak, wil haar job als arts opgeven en wil iets doen in de kinderverzorging, zo heeft de Britse krant Daily Mail maandag bericht.

Belga

Net als haar man Gerry is Kate McCann (39) huisarts. Zij had twee dagen per week praktijk. Maar volgens een goede vriend van het gezin zou ze die job niet meer willen opnemen en zou zij een "nieuwe carrière in de kinderverzorging" nastreven. Zij kan zich echter niet indenken weer aan de slag te gaan vooraleer "Maddie" is gevonden, aldus de boulevardkrant.

Gerry McCann (39) zou erover denken weer te gaan werken als hartspecialist in het ziekenhuis van Leicester, niet ver van de plaats Rothley waar het gezin woont.

Tevens schreef de Daily Mail dat de McCanns een Portugese publicrelationsfirma hebben ingehuurd om de campagne aan te pakken voor het terugvinden van het kindje dat nu vier jaar zou zijn en om hun imago in het land op te krikken. Volgens het Portugese blad Correiro da Manha zou een PR-bureau in Lissabon 35.000 pond per maand zijn betaald om het Britse echtpaar te helpen.

Imagoverbetering is volgens advocaten van de McCanns nodig omdat er zware druk vanuit de publieke opinie op de politie en het parket zou zijn om het stel aan te klagen. De juridische raadgevers vrezen ook dat bij een berechting in een Portugese rechtbank een jury de McCanns schuldig zou vinden ook al zou het Openbaar Ministerie geen sterke zaak tegen hen hebben.

Het onderzoek in de verdwijningszaak zou de Portugese belastingbetaler dagelijks 3.500 pond kosten, zo citeerde de Mail ook het Portugese blad 24 Horas.

Nu in het nieuws