Nieuwe verhoren van vrienden McCanns

De Portugese politie zal in Groot-Brittannië opnieuw vrienden verhoren van het echtpaar McCann in verband met de verdwijning hun dochtertje Madeleine McCann uit een vakantieappartement in Portugal, zo heeft de Brits nieuwszender SkyNews maandag op gezag van de Spaans krant El Pais gemeld.

Belga

De vierjarige "Maddie" verdween op 3 mei toen zij samen met haar broertje en zusje alleen was achtergebleven in het vakantieappartement in Praia da Luz. De ouders dineerden ondertussen verderop in een tapasbar met vrienden.

Alipio Ribeiro, het hoofd van de Portugese gerechtelijke politie, zei nu dat officieren bevel hebben gekregen naar Groot-Brittannië te reizen om daar nog eens te praten met die vrienden. Hij zei ervan "overtuigd" te zijn dat het onderzoek "vroeg of laat" tot resultaat zal leiden. "In elk (gerechtelijke) onderzoek is er een sleutelmoment dat iets op zijn plaats valt, licht werpt op de zaak en helpt een conclusie te bereiken".

De topspeurder zei dat dit moment nog niet gekomen is. Maar hij zei dat hij en zijn team klaar zijn om het onderzoek "nieuwe vaart" te geven. "Wij zullen proberen aanwijzingen te begrijpen die we mogelijk in het begin niet deden".

Naast het opnieuw verhoren van de vrienden - in de Britse pers als de "Tapas Nine" bestempeld -, zullen de speurders een analyse maken van hun werk, zei Ribeiro.

Hij voegde er niet aan toe of het de bedoeling is de McCanns opnieuw te ondervragen, hoewel dit ruimschoots wordt verwacht, aldus de krant Daily Mail.

Gerry en Kate McCann, de ouders van "Maddie", zijn samen met een in Praia da Luz wonende Brit formeel verdacht in de verdwijningszaak. Er is geen aanklacht tegen eender wie van de drie.

Nu in het nieuws