Eén dode en vier gewonden bij branden in Californië

Een burger is om het leven gekomen en vier brandweerlui raakten zwaargewond bij een brand in San Diego. Door de zware droogte en de hevige winden onstonden er in het zuiden van Californië verschillende bosbranden.

Belga

De brand vond plaats in Potrero, nabij de Mexicaanse grens. De burger en de vier brandweermannen werden omsingeld door het vuur toen ze een huis probeerden te beschermen. De vier gewonden werden overgebracht naar een ziekenhuis in San Diego. Alhoewel ze zwaargewond zijn, zullen ze het waarschijnlijk wel overleven. Dit meldden de hulpdiensten.

De brand in Potrero kon zich over ongeveer 1000 hectaren grond verspreiden. Hij vernielde minstens één huis. Door de grote droogte en de hevige wind ontstonden verschillende branden in de buurt.

In de regio van Witch Creek vernielde een brand wel 1200 hectaren grond. Terzelfdertijd probeerden 1500 brandweerlui een grote brand in Malibu te stillen. Die laatste brand vernielde minstens zeven huizen. Honderden mensen moesten geëvacueerd worden waaronder enkele bekende acteurs.

Malibu is immers de regio waar acteurs en actrices als Jennifer Aniston, Bill Murray, Tom Hanks en Nick Nolte een optrekje hebben, net als de miljardairs David Geffen en Jeffrey Katzenberg, die samen met Steven Spielberg de studio DreamWorks oprichtte.

Nu in het nieuws