China, India en Rusland in top-10 van meest vervuilde plekken

Print
India, China en de voormalige Sovjet-Unie staan in de top-10 van de landen die de "meest vervuilde locaties ter wereld" herbergen. Dat meldt het Blacksmith Institute, een ngo in New York, maandag in een jaarlijkse publicatie.
De tien zwaarst vervuilde plekken ter wereld bevinden zich in zeven landen: twee in India (Sukinda en Vapi), twee in China (Tianying en Linfen), twee in Rusland (Dzerjinsk en Norilsk), een in Oekraïne (Tsjernobyl, waar in april 1986 een kerncentrale ontplofte), een in Azerbeidzjan (Sumgayit), een in Peru (La Oroya) en een in Zambia (Kabwe). De plekken hebben direct invloed op de gezondheid van 12 miljoen mensen, hoofdzakelijk kinderen.

"Mijnbouw, overblijvende vervuiling uit de koude oorlog en ongecontroleerde industriële productie vormen de hoofdoorzaken voor de vervuiling die in het rapport wordt beschreven", aldus het Blacksmith Institute.

Het Blacksmith Institute werd in 1999 opgericht en houdt zich bezig met het bestrijden en aankaarten van vervuiling. Het rapport werd opgesteld samen met organisatie Green Cross Switzerland.
Nu in het nieuws