Honderden arrestaties voor terugkeer Pakistaanse oud-premier Sharif

Print
Enkele dagen voor de verwachte terugkeer van de verbannen Pakistaanse oud-premier Nawaz Sharif heeft de Pakistaanse politie 1.500 aanhangers van de oppositie opgepakt. Dat zegt de Pakistaanse Moslimliga van Sharif.
In de provincie Punjab geldt een samenscholingsverbod en op de Pakistaanse luchthavens is volgens de BBC bovendien de hoogste alarmfase van kracht. Er zou een hoge terreurdreiging zijn. Sharif zou maandag terug in Pakistan aankomen.

De Saoedische autoriteiten hebben Sharif inmiddels opgeroepen niet naar Pakistan terug te keren. Hij moet immers een overeenkomst nakomen die stelt dat hij tot 2010 in ballingschap blijft. Sharif heeft al aangegeven dat hij de overeenkomst niet zal respecteren, aldus BBC.

Sharif werd in 1999 afgezet na een -geweldloze- staatsgreep van Musharraf. In oktober vinden in Pakistan parlements- en presidentsverkiezingen plaats. Musharraf streeft naar een nieuwe termijn van vijf jaar, maar staat onder grote druk om af te treden als opperbevelhebber van het leger en de democratie te herstellen. Sharif, die nog erg populair is, wil het tegen Musharraf opnemen.

.

Nu in het nieuws