Tot 28 jaar cel voor verdedigers van arbeidsrechten

Print
Zes verdedigers van arbeidsrechten in Myanmar (ex-Birma) zijn vrijdag veroordeeld tot 28 jaar celstraf. De militanten hadden een conferentie georganiseerd in een cultureel centrum dat wordt beheerd door de Amerikaanse ambassade. Dat heeft een advocaat van de belangrijkste oppositiepartij zaterdag bekendgemaakt.
De straffen werden vrijdag door een districtsrechtbank in het westen van het land opgelegd, wegens "onwettige vergadering en activiteiten", aldus advocaat Aung Thein, lid van de Nationale Liga voor de Democratie (LND) van Aung San Suu Kyi.

Vier militanten werden veroordeeld tot 28 jaar gevangenis, twee medestanders kregen 20 jaar cel. Vier van de beklaagden waren aanhangers van de LND.

In mei hadden ze geprobeerd een conferentie over de rechten van werknemers te organiseren in een cultureel centrum in Rangoon. Slechts drie van de beklaagden waren op de bijeenkomst, die door een handvol deelnemers werd bijgewoond. Zij werden meteen na afloop door de politie opgepakt. De drie andere initiatiefnemers werden later afzonderlijk aangehouden.

.

Nu in het nieuws