"Ouders Maddie blijven komende dagen toch in Portugal"

Het Britse echtpaar Gerry en Kate McCann zal de eerstvolgende dagen in Portugal blijven. Dat heeft een naaste van de familie zaterdag laten weten.

Belga

De ouders van het op 3 mei verdwenen meisje Madeleine McCann werden vrijdag door het Portugese gerecht formeel in verdenking gesteld in het kader van het onderzoek.

Het echtpaar, dat eerder had voorzien om binnenkort naar Groot-Brittannië af te reizen, zal uiteindelijk in Portugal blijven, om de politie te helpen bij het onderzoek, aldus dit familielid dat voor het eerst sinds het begin van de zaak om anonimiteit verzocht.

Het doel van het echtpaar McCann is steeds geweest met het voltallige gezin naar Groot-Brittannië terug te keren, herinnerde hij.

Ondanks de in verdenkingstelling, behouden Kate en Gerry McCann hun bewegingsvrijheid. Ze moeten de autoriteiten op de hoogte brengen van afwezigheden langer dan vijf dagen.

Het koppel had voorzien het weekend in de villa in Praia da Luz door te brengen, in het gezelschap van de twee jongste kinderen en meerdere leden van de familie, aldus het familielid.

Nu in het nieuws