Paus in bedevaartsoord Mariazell

Paus Benedictus XVI heeft zaterdag in de bedevaartsplaats Mariazell een eucharistieviering voor 33.000 pelgrims opgedragen. De viering in het Maria-oord geldt als het hoogtepunt van het driedaagse bezoek van de paus aan Oostenrijk. De basiliek van Mariazell en het Mariabeeld worden jaarlijks door zowat 1 miljoen pelgrims bezocht, voornamelijk gelovigen uit Centraal-Europa.

Belga

Ondanks het slechte weer waren volgens de politie 33.000 gelovigen naar Mariazell gekomen. De bedevaartsplaats viert dit jaar zijn 850ste verjaardag.

Het slechte weer had ook invloed op het pausprogramma. De ruim 100 kilometer vanuit Wenen konden niet zoals gepland met de helikopter overbrugd worden, maar werden met de wagen afgewerkt.

Na een gebed in de kerk voor het uit hout gesculpteerde beeld, droeg de paus beschut voor de regen voor de basiliek de eucharistie op. In zijn homilie betreurde hij dat een houding van berusting met betrekking tot de waarheid in het hart van de crisis in het Westen en in Europa ligt.

"Als christenen vertrouwen we in de kracht van waarheid. Dat betekent niet dat de kerk andere godsdiensten ontkent of arrogant haar ideeën verabsoluteerd. Ze zijn een geschenk die aan andere worden aangeboden", sprak de paus.

Nu in het nieuws