Nostalgie wordt derde landelijke commerciële radio in Vlaanderen

Print
De radiozender Nostalgie komt naar Vlaanderen. Dat meldt de website Pub.be donderdag. Nostalgie Vlaanderen wordt zo de derde landelijke Vlaamse radiozender, naast Q-Music en 4FM. Nostalgie Vlaanderen zou al tegen eind dit jaar kunnen starten. Nostalgie zal dan het eerste radiomerk zijn dat luisteraars claimt in heel België, zo luidt het.
Het gaat om een samenwerking van Nostalgie België, ook eigenaar van NRJ, en de mediagroepen Corelio en Concentra Media. Voor de introductie van Nostalgie Vlaanderen nemen ze Contact Vlaams-Brabant over. Samen met Antwerpen 1, Radio Go (Oost-Vlaanderen) en Radio Mango (West-Vlaanderen) bestrijken ze zowat heel Vlaanderen. "Zelfs Limburg blijft maar gedeeltelijk een blinde vlek voor Nostalgie Vlaanderen omdat dat net via de antennes van het vroegere Antwerpen 1 tot ver in die provincie kan uitzenden", stelt Pub.be.

Nostalgie Vlaanderen kan in principe al tegen eind dit jaar starten, luidt het nog. Maandag zouden de nodige contracten getekend worden.

De beslissing over de reclameregie van Nostalgie Vlaanderen zou ook begin volgende week vallen. Dat zou IP worden, omdat het Nostalgie al in het Franstalige landsgedeelte commercialiseert. Var en IP waren de enige kandidaten voor de regie.
Nu in het nieuws