600 mensen naakt op gletsjer + foto's

Ondanks een temperatuur van nauwelijks boven het vriespunt, hebben bijna zeshonderd mensen zich afgelopen zaterdag in hun blootje laten fotograferen op de Zwitserse Aletsch-gletsjer.

ksleurs

BR>

Met de opnames wilde de Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick de aandacht vestigen op de gevolgen van de opwarming van het klimaat. De Aletsch-gletsjer figureert op de Unesco-lijst van werelderfgoed, maar dreigt als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Jaarlijks wordt het vroeger gigantische ijskanaal honderd meter korter.

De fotosessie van de naakte lijven moet in de eerste plaats dan ook symbolisch worden begrepen. Volgens Greenpeace, dat zijn medewerking aan de opnames verleende, is het menselijk lichaam even breek- en kwetsbaar als een smeltende gletsjer.

De foto’s zullen later worden gebruikt in een grootschalige klimaatcampagne. Tunick is door zijn foto’s van naakte massa’s een levende legende geworden. Voor twee jaar was hij ook te gast in Brugge, waar hij een duizendtal blote Belgen op pelicule vastlegde. Zijn record ligt op 18.000 naakte mensen op één kiekje. Dat maakte hij begin dit jaar in Mexico-Stad.

Vastgoed

Jobs in de regio