Burgemeester Hasselt gelooft in project filmstudio's

Ondanks de waarschuwing van enkele Vlaamse filmmakers aan het adres van het Hasseltse stadsbestuur om niet met het Antwerpse productiehuis Corsan in zee te gaan om op de voormalige Philipssite in Hasselt een heus filmstudiocomplex neer te poten, zegt burgemeester Herman Reynders (sp.a) van Hasselt dat hij nog altijd in het project gelooft en dat er uiterlijk tegen eind september een doorbraak in het dossier wordt verwacht.

Belga

Volgens Reynders zijn de besprekingen met initiatiefnemer Paul Breuls van Corsan nog volop aan de gang en beslist het stadsbestuur uiterlijk tegen eind september of het al dan niet met Corsan in zee gaat. Het stadsbestuur van Hasselt heeft overigens al een bouwvergunning voor de filmstudio op zak en kreeg daarvoor een subsidie van zowat 700.000 euro.

"Die gebouwen zullen geleasd worden aan Corsan. De uitlating van de Vlaamse filmmakers dat wij als stadsbestuur onverantwoord zouden besturen en op frauduleuze wijze met overheidsgelden zouden omspringen, slaat nergens op", aldus Reynders.

Enkele Vlaamse filmmakers schreven in april een brief naar het stadsbestuur waarin ze stelden dat een groot studiocomplex nooit rendabel kan worden, mede door de groeiende internationale concurrentie. Ze stelden voorts ook dat de figuur van Breuls niet onbesproken is en diens plannen een "spookproject betreffen met KS/Superclub-achtige afmetingen".

De Antwerpse filmproducent Corsan kondigde in september vorig jaar tijdens een persconferentie in Hasselt aan dat het filmstudiocomplex aan zowat honderd mensen werk zou bieden. Maar ook die bewering wordt door de Vlaamse filmmakers sterk in twijfel getrokken.

Nu in het nieuws