Nigeriaanse 'homo's' hangt steniging boven het hoofd

In Nigeria zijn achttien mannen gearresteerd die ervan worden verdacht een homohuwelijk te hebben willen sluiten. Nigeriaanse staatsmedia hebben dit gemeld. De mannen zijn in een islamitische rechtbank aangeklaagd wegens het verrichten van verboden homoseksuele handelingen en kunnen - indien schuldig bevonden - worden veroordeeld tot de dood door steniging.

AP Ned

Homoseks is in geheel Nigeria verboden, maar alleen in het islamitische noorden van het land, waar een vorm van sharia van kracht is, kunnen mensen tot steniging worden veroordeeld. Sinds de sharia-wetgeving zeven jaar geleden is geïmplementeerd in twaalf deelstaten in Nigeria, zijn nog geen door een sharia-rechtbank gevelde doodvonnissen voltrokken. Wel is in die periode bij twee dieven een hand afgehakt.

De achttien mannen die nu terechtstaan, zijn op 5 augustus gearresteerd in de deelstaat Bauchi. Volgens het Nigeriaanse staatspersbureau werden ze aangetroffen in vrouwenkleding en bereidden ze zich voor op een huwelijksceremonie. De mannen beweren onschuldig te zijn en moeten op 21 augustus opnieuw voorkomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER