'Voetballers leven onder de dictatuur van hun vrouwen'

Print
Roy Keane, de manager van Premiership-voetbalclub Sunderland heeft genoeg van de voetballers, die onder de plak zitten bij de shoppende en rosédrinkende WAGS, de voetbalvrouwen en -vriendinnen.
"Ik heb genoeg van die weke en softe spelers die weigeren te tekenen bij een club buiten Londen om te voldoen aan hun partners shopgewoonten", aldus de voormalige Ierse international.

Keane schildert een deel van de huidige generatie spelers af als een Britse variant van de 'patatgeneratie' en noemt het een stelletje slapjanussen. "Wat is jullie prioriteit? Je vrouw en haar gewinkel, geld of je voetbal?" Volgens Keane, die manager is in het - voor voetbalvrouwen blijkbaar weinig aantrekkelijke - noordoosten van Engeland hebben meerdere spelers geweigerd om bij zijn club te tekenen omdat hun vriendinnen of vrouwen liever in Londen blijven.

Daar is het shopklimaat nu eenmaal beter. "De prioriteiten zijn veranderd en voetballers leven onder de dictatuur van hun vrouwen. Die spelers zijn slap omdat de vrouw de broek aan heeft. Ik kan zo drie of vier namen noemen van spelers die om die reden niet naar ons zijn gekomen." Jammer genoeg doet hij dat niet.

Keane staat erom bekend dat hij nog altijd in het oervoetbal gelooft. Dat bleek niet alleen uit zijn stevige tackles, maar ook uit een uitspraak die hij ooit deed over de fans van zijn toenmalige club, Manchester United. Toen er volgens hem op Old Trafford te weinig steun was voor het team, noemde hij de supporters "de garnalensalade-brigade".
Nu in het nieuws