Moslima's in crèche mogen bandana dragen

Moslima's die in een Antwerpse crèche werken, mogen geen hoofddoek meer dragen. Ze krijgen een alternatief van de stad: een bandana.

Belga

Dat schrijven de kranten van de Corelio-groep donderdag. De maatregel om hoofddoeken aan het Antwerpse stadsloket te verbieden, werd begin dit jaar ingevoerd. De beslissing stootte op een storm van protest, maar het stadsbestuur hield voet bij stuk. Intussen lijkt er schot in de zaak te komen. "We hebben de situatie in alle openheid besproken en zijn tot een overeenkomst gekomen", aldus Veerle Degryse, woordvoerster van Antwerps schepen van Samenlevingsopbouw Leen Verbist (sp.a).

Die overeenkomst gaat over de bandana, een sjaaltje dat om het hoofd gedragen wordt en wel vaker in het straatbeeld opduikt. "In tegenstelling tot de hoofddoek is een bandana wel neutraal", klinkt het.

Voorlopig wordt het alternatief nog niet overal ingevoerd. Enkel in de 22 stedelijke kindercrèches in Antwerpen ruimt de hoofddoek vanaf volgende week plaats voor het sjaaltje. Daarna is het mogelijk ook de beurt aan de Antwerpse stadsloketten.