Raadkamer laat illegale Ecuadoraanse vrouw vrij

Print
De raadkamer van Brussel heeft een vrouw uit Ecuador die illegaal in ons land verblijft, vrijgelaten. De vrouw was opgesloten nadat ze in een noodsituatie de politie had gebeld, die vaststelde dat ze geen geldige verblijfspapieren had.
Op 4 augustus bracht de Ecuadoraanse vrouw de avond door bij een Boliviaanse vriendin, in Brussel. Beiden zijn illegaal in ons land. Plots kwam de ex-partner van de Ecuadoraanse vrouw opdagen. De man was dronken en gedroeg zich gewelddadig. De vrouwen belden de politie, maar toen die aankwam, sloeg de man op de vlucht.

De politie wilde de identiteit controleren van de vrouwen, maar omdat die geen papieren hadden, werden ze prompt opgepakt en opgesloten in het asielcentrum van Brugge.

Voor de rechtbank voerden de advocaten van de vrouwen aan dat het niet kan dat een persoon in nood die de politie belt, wordt opgepakt.

De raadkamer laat de Ecuadoraanse nu vrij en het parket gaat niet in beroep, meldt de VRT-nieuwsredactie. Het Brusselse parket kon het bericht woensdagmiddag niet bevestigen. De Boliviaanse vrouw moet later nog voor de raadkamer verschijnen.
Nu in het nieuws