Eerste Antwerps Bollekesfeest gaat van start

Print
Op de Antwerpse Groenplaats is vrijdag rond 16 uur in aanwezigheid van burgemeester Patrick Janssens het eerste Bollekesfeest van start gegaan.
Dat evenement zet de Antwerpse streekproducten in de kijker. Op verschillende plaatsen in de Scheldestad kunnen bezoekers dit weekend genieten van het beste wat de Antwerpse gastronomie te bieden heeft. Op de Grote Markt is er zaterdag en zondag een markt met streekproducten. Op het Steenplein staat er zaterdag een vismarkt op het programma.

Een onderdeel van het Bollekesfeest is het culinaire evenement "Antwerpen Proeft" op de Groenplaats. Het hele weekend, tot zondagavond 23 uur, kunnen fijnproevers daar genieten van de culinaire hoogstandjes van meer dan vijftien restaurants, traiteurs en cateraars uit Antwerpen en omgeving. Je kan er gerechten proeven van chefs als Johan Segers, Marc Paesbrugghe, Peter Dudink en Kasper Kurdahl. De gerechten gaan van klassiek Belgisch-Frans over mediterrane tinten en van fusion tot kleurrijk Latijns-Amerikaans en Aziatisch.

In dat grote openluchtrestaurant kan je betalen met speciale Antwerpen Proeft-bonnen, die 1,80 euro per stuk kosten. Elk restaurant biedt minimum twee hapjes aan die één of twee bonnen kosten. Grotere gerechten kosten maximum zeven bonnen. Voor meer info zie www.antwerpenproeft.be.
MEEST RECENT