75.000 euro voor grootste plasmascherm ter wereld

Bij Media Markt in Antwerpen, Oostende, Gent en Brussel Nieuwstraat kunt u zich sinds kort het pareltje onder de plasmatelevisies aanschaffen: de Panasonic TH103PF9EK. Klein detail: volgens de reclamefolder dient u er wel 75.000 euro voor neer te tellen.

Tom Van Aken

"Neen, het is geen vergissing. Het is wel degelijk de juiste prijs. Er bestaat geen grotere plasmatelevisie, waar ook ter wereld", zegt Guy Roeland, salesmanager van Media Markt.

103 inch, ofwel 261 centimeter is de schermdiameter van deze koning der plasmaschermen. Dat deze kolos van 220 kilogram niet voor iedereen is weggelegd, is een understatement. "Het toestel is inderdaad voer voor een nichepubliek. Toch biedt niemand de televisie goedkoper aan. Zie je hem ergens anders goedkoper, dan verlagen wij onze prijs. Onze filosofie blijft daarmee gehandhaafd."

Droogweg 74.999 euro op tafel leggen, ligt niet voor de hand. "Ons financieringsbureau kan het een en ander uitpluizen. Voor ons ligt het bedrag echter te hoog om met kredieten te werken. Het lijkt wel of je een hypotheek voor je huis afsluit."