Drie NAVO- en twee Afghaanse soldaten bij gevechten gedood

Print
Bij gevechten met opstandelingen zijn in Afghanistan drie NAVO-soldaten, twee Afghaanse militairen en verschillende rebellen gedood. Twee soldaten kwamen vrijdag in het oosten van het land al om het leven, 13 anderen raakten gewond, zo heeft de NAVO-geleide ISAF-troepenmacht zaterdag bekendgemaakt.
Een Afghaanse militair kwam ook om. Een derde NAVO-soldaat, een Brit, stierf eveneens vrijdag bij een raketaanval in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand, deelde het ministerie van Defensie in Londen mee.

Daarmee zijn volgens officiële cijfers sinds het begin van de ingezette troepen in november 2001 67 Britse militairen om het leven gekomen, 44 van hen bij militaire acties. In het zuiden van Afghanistan zijn vooral Canadezen, Britten en Amerikanen gelegerd, in het oosten overwegend Amerikaanse troepen.

Bij gevechten in het zuiden van Afghanistan stierven zaterdag een Afghaans soldaat en verschillende opstandelingen. Het Amerikaans leger deelde mee dat de Afghaanse ordestrijdkrachten aanvallende rebellen in de omgeving van de stad Keshay in de provincie Uruzgan hebben teruggeslagen. Gevechtsvliegtuigen van de door de VS geleide coalitietroepen hadden ter ondersteuning gerichte aanvallen op stellingen van de rebellen uitgevoerd. Daar werd achteraf ook een wapendepot ontdekt. Er waren geen slachtoffers bij de burgerbevolking.

Sinds het voorjaar zijn bij gevechten in Afghanistan meer dan 3.500 mensen omgekomen, vooral rebellen, maar zijn ook meer dan 100 buitenlandse soldaten en honderden Afghaanse militairen gedood.

.

Nu in het nieuws