Pijltjesschieter aangehouden in Amsterdam

Print
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Amsterdam een 23-jarige Britse man aangehouden op verdenking van het schieten van pijltjes naar willekeurige voorbijgangers.
Eerder vrijdagavond werd een 25-jarige man in het centrum van Amsterdam beschoten met een scherp pijltje. Het ging door de jas heen en bleef in zijn rug steken, aldus een woordvoerster van de politie.

Het slachtoffer zag een witte bestelbus met twee mannen wegrijden en nam een taxi om de daders te achtervolgen. Ondertussen alarmeerde hij de politie.

Agenten troffen de witte bestelauto met buitenlands kenteken later leeg aan. In de buurt konden zij een Brit aanhouden. De politie is nog op zoek naar de andere man.

Op woensdagavond werden op meerdere plekken in Amsterdam ook diverse mensen met pijltjes beschoten. Drie mannen van 28, 29 en 38 jaar kregen er bij verscheidene incidenten een in hun rug. De 38-jarige man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Het ging om pijltjes met een dunne naald van circa 7 centimeter. De daders gebruikten waarschijnlijk een blaaspijp om ze af te schieten.

.

Nu in het nieuws