Verkeersproblemen lossen op

De verkeersproblemen als gevolg van het vakantieverkeer lopen zaterdagavond stilaan ten einde. Dat meldt automobilistenorganisatie Touring. Bij onze zuiderburen staat in totaal wel nog zowat 200 kilometer file.

Belga

BR>

In ons land staat er nog 3 kilometer file op de E411 Luxemburg-Namen, ter hoogte van de werken in Custinnes. Er gebeurde ook een ongeval waardoor de linkerrijstrook versperd is.

In Frankrijk staat op de wegen naar het zuiden nog altijd 198 kilometer file maar dat aantal neemt gestaag af, aldus Touring. De A7 Lyon - Orange is filevrij, maar op de A9 Orange-Spanje in Perpignan moet nog over 16 kilometer aangeschoven worden. Op de A10 Parijs-Bordeux staat in totaal nog 19 kilometer file, in de omgeving van Bordeaux, op de A63 Bordeaux-Biriatou is dat nog 10 kilometer.

In omgekeerde richting staat er op de A9 Spanje-Orange 10 kilometer file ter hoogte van Béziers. In Duitsland is er in totaal nog sprake van 121 kilometer file en in Zwitserland is het aanschuiven bij de grensovergang in Chiasso. Aan de St. Gothardtunnel staat er zowel richting zuiden als richting noorden 8 kilometer file (2 uur wachttijd).

In Oostenrijk is er vertraagd verkeer op de A10 Salzburg-Villach, voor de Tauerntunnel. In omgekeerde richting moeten toeristen over 10 kilometer voor de Katschbergtunnel blokrijden.

Volgens de Vlaamse Automobilisten Bond (VAB) verliep de vakantiedrukte in alle landen erg gelijklopend met 2006. Enkel in Frankrijk zou de drukte wat later begonnen zijn en stond er in totaal iets minder file dan vorig jaar (475 kilometer tegenover 552 kilometer in 2006).

Het weekend tussen juli en augustus geldt als een zwart weekend op de Europese wegen.

Informatie

Actuele verkeersinformatie en links naar andere sites met gegevens over files vindt u op de websites van

, het

,

(Frankrijk),

(Nederland) en

(Nordrhein-Westfalen) en de uitgebreide site van de

.