"Rustig, rustig, zo gaat het leven niet"

Print
"Rustig, rustig, zo gaat het leven niet", heeft de Braziliaan Ronaldinho zijn Nederlandse trainer Rijkaard woensdag toegeroepen toen die "meer intensiteit" eiste tijdens een zware trainingssessie bij Barcelona.
Ronaldinho heeft daarmee duidelijk zijn ongenoegen geuit over de trainingsintensiteit bij zijn club. Dat maakten de Spaanse media donderdag bekend.

De Spaanse club is donderdag naar Peking afgereisd om er een achtdaags toernooi te spelen. Enkele spelers, onder wie de Fransman Lilian Thuram en de Italiaan Gianluca Zambrotta, hebben al kritiek geuit over de trip, die Barça volgens de Spaanse pers zo'n zes miljoen euro oplevert.

Barcelona heeft beslist om vanaf dit seizoen de discipline te verhogen, om zo de mindere resultaten van vorig seizoen uit te kunnen vegen. Favoriet Barcelona eindigde vorig seizoen in de Spaanse Primera Division tweede achter Real Madrid en werd in de Champions League in de achtste finales uitgeschakeld door Liverpool.

Ronaldinho gaf eerder al toe dat hij vorig seizoen niet in vorm was. Hij gaf forfait voor de Copa America om zichzelf deze zomer wat rust te gunnen. De Braziliaan, die grote interesse van AC Milan opwekt, lijkt nog steeds vermoeid en heeft het volgens de Spaanse sportkrant AS moeilijk met de eisen van coach Rijkaard.
MEEST RECENT