Chivu (AS Roma) tekent bij Inter Milaan

De Roemeense international Cristian Chivu heeft vrijdagavond een vijfjarig contract bij Inter Milaan ondertekend. Dat maakten de Italiaanse landskampioen en de speler zelf bekend. De verdediger, die van AS Roma overkomt, maakt daarmee een eind aan de speculaties over zijn toekomst.

Belga

Lange tijd leek het erop dat de Roemeen naar het Spaanse Real Madrid zou verhuizen, maar hij raakte het niet eens met de Spaanse landskampioen, die 18 miljoen euro veil had voor de verdediger. Hij koos uiteindelijk voor de 'Nerazzurri', die ongeveer 13 miljoen euro neertellen voor de international. In de overeenkomst is ook de Italiaanse belofteninternational Marco Andreolli betrokken. Hij trekt naar AS Roma.

"Ik heb bij Roma vier geweldige jaren gekend", verklaarde de 26-jarige Chivu. "In het voetbal moet je keuzes maken en ik voelde dat nu het juiste moment gekomen was". "Ik was gevleid dat Real me wilde, maar ik wou in Italië blijven."

Chivu speelde in Roemenië bij CSM Resita en Universitatea Craiova en verhuisde in 1999 naar het Nederlandse Ajax, waar hij vier jaar speelde vooraleer naar de Italiaanse Serie A te trekken.

Nu in het nieuws