Ontsnapping verijdeld in gevangenis van Doornik

Print
In de gevangenis van Doornik zijn donderdag twee gevangenen gevat tijdens een ontsnappingspoging met gijzeling. Dat bevestigt het parket.
De twee riepen rond 6 uur 15 een cipier in hun gemeenschappelijke cel. Ze sloegen hem op het hoofd en zetten een wegwerpscheermesje op zijn keel. Met het mes op de keel van de gijzelaar konden ze de gevangenis verlaten.

Buiten lieten ze de man gaan zodat ze konden vluchten vooraleer de politie ter plaatse was. De cipier liep een kleine wonde op aan de keel en een schedeltrauma. De twee duwden vervolgens een man van zijn bromfiets en scheurden daarna in de richting van het centrum van Doornik. De politie zette de achtervolging in en kon hen onderscheppen met een combi.

Daarop volgde een vechtpartij. Een van de ontsnapte gevangenen probeerde tevergeefs het wapen van een agent af te nemen. Terwijl de agenten hem overmeesterden, vluchtte zijn kompaan weg. Hij werd nog voor 8 uur bij de kraag gevat.

Voor een van de twee was het niet de eerste ontsnappingspoging. Michael Lecomte (geboren in 1981) werd veroordeeld voor verschillende feiten, onder meer diefstal, diefstal met geweld en zedenfeiten. Zijn kompaan Manzanza Kuta Masemo (geboren in 1985) was enkele maanden geleden betrokken bij een hold-up in Lessen en werd ook veroordeeld voor diefstal met geweld en bedreiging.
MEEST RECENT