Non-priorzegel vanaf nu afgeschaft

Print
De non-priorzegel is dood, leve de priorzegel. Vanaf vandaag moeten particulieren voor een brief tot 50 gram steeds het priortarief van 0,52 euro betalen.
BR>
Voor bedrijven blijft de nonpriorzegel wél bestaan. Nonpriorzegels bewaren hun waarde. Nu alles prior is, moeten in theorie alle op dag A geposte brieven op dag B worden bezorgd. In 2006 werd die doelstelling van De Post voor 92% van de priorbrieven bereikt. In 2007 wordt op 95% gemikt.

Nieuw vanaf vandaag is voorts dat De Post een onderscheid maakt tussen zendingen die wel én niet in een privébrievenbus passen. Wat in een brievenbus past, kan als brief of drukwerk worden gefrankeerd. Alle andere zendingen zijn voor De Post duurdere pakjes.

Wat zijn de afmetingen van een privébrievenbus? ”Wij baseren ons op de Europese voorschriften. Een bus moet 23 cm breed en 3 cm hoog zijn. Als een zending dikker is dan 3 cm, breder dan 23 cm, langer dan 35 cm en zwaarder weegt dan 2 kg gaat het om een pakje. En daar betaal je meer voor omdat de kosten voor pakjes nu eenmaal hoger zijn”, zegt Fred Lens van De Post.

.

Nu in het nieuws