Achterneef opgepakt voor moord op twee broers

Print
Meer dan twee jaar na de feiten is het vermoedelijke wapen gevonden waarmee Louis Cassiman (72) en zijn broer Alfons (69) in de nacht van 30 op 31 december 2004 in Lebbeke werden vermoord.
Duikers haalden woensdag vlak bij het gerechtsgebouw een vaas uit de Dender die afkomstig was uit het huis van de twee broers. De politie heeft Antoinne Cassiman, de achterneef van de slachtoffers, opnieuw opgepakt.

Louis en Alfons Cassiman leefden een gelukkig vrijgezellenbestaan op hun boerderij in de Opstalstraat in Lebbeke, totdat ze allebei op brutale wijze werden vermoord. De dader gaf hen een zware klap op het hoofd met een onbekend voorwerp. De dader probeerde vervolgens brand te stichten om de moorden te verdoezelen. Dat mislukte, maar het bemoeilijkte voor de speurders wel de vaststelling van het tijdstip van de moord.

Alles wees erop dat geld het motief van de moord was en dat de broers de dader kenden. Anders hadden ze hem nooit binnengelaten. Op basis van getuigenissen kon de politie twee weken na de moord de toen 37-jarige achterneef Antoinne Cassiman arresteren. De werkloze man was pas gescheiden en woonde sinds kort weer bij zijn moeder. De politie vond onder het tapijt van zijn kamer een aanzienlijke som geld.

Ondanks tegenstrijdigheden in zijn verklaringen had de man wel een alibi en DNA-onderzoeken leverden geen bewijzen op. Een zoekactie van duikers van de brandweer in en langs de oevers van de Schelde en de Dender bleef ook zonder resultaat. Het moordwapen bleef spoorloos.

Antoinne Cassiman zat vier maanden in de cel op verdenking van de moorden. Hij hield zijn onschuld vol en werd uiteindelijk vrijgelaten.

Line CALLEBAUT

.

Nu in het nieuws