Speurders nemen nog fietsen in beslag in zaak-Van Uytsel

Print
De speurders in de zaak Annick Van Uytsel hebben vrijdag in de Mechelsestraat een hele hoop fietsen in beslag genomen. Dat heeft het Leuvense parket vrijdagmiddag bevestigd. Donderdag vond een politiepatrouille de fiets van het verdwenen meisje in dezelfde straat. Ondertussen heeft een eerste buurtonderzoek plaatsgevonden.
Annick Van Uytsel verdween op zaterdag 28 april in Diest en werd een kleine week later dood aangetroffen in het Albertkanaal in Lummen. Het 18-jarige meisje was vermoord en politie en gerecht vonden weinig aanknopingspunten die naar een verdachte zouden kunnen leiden. Haar fiets, gsm en handtas bleven ook zoek tot een oplettende patrouille van de Leuvense lokale politie donderdagnamiddag de fiets aantrof in de Mechelsestraat. Het rijwiel werd meegenomen en onderzocht op sporen.

Vrijdagvoormiddag nam de politie dan nog een aantal fietsen mee die tegen dezelfde gevel stonden waar de fiets van Annick Van Uytsel was aangetroffen. Agenten openden de sloten van de rijwielen en laadden hen op. Substituut Geert Schoorens van het Leuvense parket bevestigt de inbeslagname van de fietsen maar kan verder weinig uitleg geven over de onderzoeksdaad.
Vermoedelijk hopen de speurders op de andere fietsen sporen te vinden die in verband kunnen gebracht worden met de moordzaak.

Ondertussen heeft donderdagnamiddag en vrijdagochtend een eerste buurtonderzoek plaatsgevonden in de Mechelsestraat. Volgens het parket heeft dat voorlopig weinig concreets opgeleverd.
"Maar dit gedeelte van het onderzoek begint ook maar pas en we moeten er rekening mee houden dat heel wat mensen overdag niet thuis zijn of op vakantie zijn", zo besluit substituut Schoorens.
MEEST RECENT