Twee zwaargewonden bij steekpartij in hartje Brussel

Print
Vrijdagochtend zijn in het centrum van Brussel twee jonge mannen zwaargewond geraakt bij een steekpartij. De twee - 23 en 28 jaar oud - zijn overgebracht naar het ziekenhuis waar hun toestand nog steeds kritiek is. Dat meldt het Brusselse parket. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. De politie houdt er rekening mee dat het om een afrekening kan gaan.
De steekpartij zou omstreeks 04.00 uur plaatsgevonden hebben op de Zuidlaan. Een patrouille van de lokale politie werd ter plaatse gestuurd voor een vechtpartij, maar toen de agenten ter plaatse kwamen vonden ze enkel twee mensen op straat. De 23-jarige Bouboul M.M. en de 18-jarige Paulin L. vertoonden allebei verschillende messteken in de buik en de borst. Eén van beiden was nog bij bewustzijn, de ander was bewusteloos. De slachtoffers, beiden van Congolese nationaliteit, verkeerden in kritieke toestand en werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Uit een eerste onderzoek bleek dat er zich een ruzie zou hebben voorgedaan tussen personen van Afrikaanse origine en dat de ruzie ontaard is in een vechtpartij. Na de steekpartij namen de daders de vlucht in de richting van het Zuidstation. Voorlopig ontbreekt elk spoor van hen.
MEEST RECENT