Kortemarkenaar die Genkenaar oog uitstak vrijgelaten

Print
De raadkamer in Brugge heeft vrijdag de 18-jarige man uit Kortemark vrijgelaten die op 21 juli op de trein Brugge-Oostende in een gevecht twee Genkenaars met een mes verwondde. Eén slachtoffer verloor daarbij een oog. De raadkamer vond dat er onvoldoende redenen waren om de West-Vlaming in voorhechtenis te houden.
"Had mijn cliënt op de kermis in Nederland, waar hij vandaan kwam, een teddybeer in plaats van een klein zakmesje gekozen als prijs bij het schieten, waren de gevolgen veel lichter geweest", zegt meester Samuel Debruyne. Zijn cliënt wordt vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen. Hij zal zich later voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. De man heeft een blanco strafregister en pleit wettelijke zelfverdediging.

"Mijn cliënt werd belaagd door een achttal jongeren", aldus meester Debruyne. "Hij had een blik cola geopend en één van de Genkenaars vroeg of hij mocht meedrinken. Mijn cliënt weigerde waarop hij werd belaagd door een hele groep. Mijn cliënt is daarop weggevlucht. In een naburig compartiment vond hij in zijn broekzak het zakmes van acht centimeter. Daarmee heeft hij in het tumult gezwaaid om zich te verweren. Daarbij moet hij ongewild de twintiger in het oog geraakt hebben. Het andere slachtoffer kreeg een steek in de schouder."
MEEST RECENT