Zoektocht naar Annick levert niets op

Print
De grootscheepse zoektocht naar de verdwenen Annick Van Uytsel in en rond Diest heeft maandagnamiddag geen tastbaar resultaat opgeleverd.
Meer dan 200 vrijwilligers en 70 politieagenten hebben vooraf afgebakende zones doorzocht naar sporen van het verdwenen meisje.

Annick Van Uytsel verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag in Schaffen na een fuif. Ze was met vrienden naar huis gereden omdat ze zich niet zo lekker voelde. Aan de spoorweg in Schaffen vervolgde het meisje alleen haar weg, maar ze kwam thuis nooit aan. Zowel zaterdag als zondag is al intensief naar de tiener gezocht, maar zonder resultaat.

Maandag beslisten de speurders opnieuw een grote zoekactie op te zetten in vooraf afgebakende gebieden. Het ging om het Webbekoms Broek, een moerasgebied, en het afrittencomplex in Halen. Ook aan de oevers van de Demer en in het centrum van Diest werd naar sporen gezocht.

Daarbij zette de lokale politie 20 mensen in en de federale 50. Zij kregen versterking van meer dan 200 vrijwilligers van de jeugdbeweging en buren. Ook familieleden van Annick Van Uytsel namen aan de speurtocht deel. Het Diestse stadsbestuur zorgde voor waterbevoorrading.

Kort voor 18 uur werd de zoekactie beëindigd, zonder enig tastbaar spoor van het meisje. De politie, het parket en de onderzoeksrechter gaan nu opnieuw samen zitten en overleggen op welke manier ze het onderzoek kunnen voortzetten.
Nu in het nieuws