Belgen grijpen naast medailles in drie atletiekfinales

Print
Op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in Belgrado is hoogspringer Thomas Van der Plaetsen vrijdagavond zesde geworden in de finale. Met een sprong over 2m04 verbeterde de 16-jarige Van der Plaetsen zijn persoonlijk record met een centimeter, al volstond dit niet voor de medailles. Die waren bestemd voor de Rus Sergey Mudrov (2m20, goud), de Spanjaard Miguel Angel Sancho (2m14, zilver) en de Ier Kourosh Foroughi (2m08, brons).
Nils Wyns eindigde zevende in de finale van de 800 meter. Met zijn chrono van 1:56.42 was hij vier seconden verwijderd van het brons. Het goud ging naar de Rus Aleksandr Sheplyakov (1:51.37).

Het aflossingsteam van de 4x100 meter voor meisjes kon de sterke prestatie van in de halve finales niet herhalen. Lize De Geest, Anne Zagré, Lindsy Cozijns en Corinne Stoffels wonnen toen hun reeks in de op één na beste chrono van alle teams, maar in de finale liep het mis. Bij de stokwissel tussen Cozijns en Stoffels viel de stok, zodat België moest opgeven. De overwinning ging naar Zwitserland (46.17).
MEEST RECENT