Antwerps Sint-Vincentiusziekenhuis vernieuwt kraamafdeling

Print
Het Antwerpse Sint-Vincentiusziekenhuis gaat zijn kraamafdeling vernieuwen en uitbreiden. Tegen het najaar van 2007 zal de kraamafdeling, die onlangs nog het WGO- en UNICEF-label van babyvriendelijk ziekenhuis in de wacht sleepte, uitgebreid worden met zeven extra kamers, een nieuwe neonatologie en een volledig gemoderniseerd verlosblok.
De uitbreiding van de kraamafdeling is geen overbodige luxe. "Afgelopen jaar werden op de kraamafdeling 1.446 kinderen geboren, wat een toename betekent van maar liefst 20 pct ten opzichte van 2005. Ook dit jaar wordt deze stijgende trend voortgezet", klinkt het bij het Sint-Vincentiusziekenhuis.

De nieuwe arbeid- en verloskamers moeten aanstaande mama's het zo aangenaam mogelijk maken bij een natuurlijke bevalling. "Omdat we een kraamafdeling zijn die moeders steunt in hun keuze om op natuurlijke wijze te bevallen, merken we dat meer dan de helft van de vrouwen bevalt zonder epidurale verdoving. We zijn daarmee een uitzondering in de regio", luidt het nog bij het ziekenhuis.
MEEST RECENT