Eric Struelens neemt afscheid met jubileum op 30 juni

Op 30 juni neemt Eric Struelens na een schitterende carrière van bijna 20 jaar afscheid van het basket op het hoogste niveau met een jubileum in Eigenbrakel. Maandag stelde hij het evenement voor in het prestigieuze Grand Hotel in Waterloo.

Belga

De gewezen international, met zijn 2,07 m en 103 kg nog steeds een indrukwekkende verschijning, is een van België's beste basketballers aller tijden.

In zijn carrière verzamelde hij zeven Belgische titels (zes met Mechelen, één met Charleroi), vier Belgische bekers (drie met Mechelen, één met Charleroi) en werd twee keer uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

Daarnaast was hij de eerste Belg die helemaal doorbrak in het buitenland, met één Franse titel (met Paris Saint-Germain) en één Spaanse (met Real Madrid), en speelde hij met PSG tegen levende legende Michael Jordan, wat hijzelf "het hoogtepunt uit mijn carrière" noemt.

Op het einde van afgelopen seizoen zette de nu 37-jarige Struelens een punt achter zijn carrière bij eersteklasser Atomia Brussels. Om dit te vieren organiseert hij op 30 juni twee jubileummatchen in zaal Gaston Reif in Eigenbrakel. Om 18u30 staat een "Remake Castor-Mechelen" op het programma, waarbij oude gloriën van beide teams tegen elkaar zullen spelen, om 20u15 volgt de "Match van de Vriendschap", waarin Belgische (gewezen) toppers tegenover een internationaal gezelschap staan. De opbrengst van het evenement gaat naar een vzw voor achtergestelde kinderen in Eigenbrakel.

"Nu er na negentien jaar een einde is gekomen aan mijn profbestaan, vond ik het gepast om een jubileum te organiseren. Ik weet dat het in België niet de gewoonte is dat een basketter dit doet, maar in het buitenland, bijvoorbeeld Frankrijk, ziet je het wel vaak. Ik doe dit niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn familie, vrienden en iedereen die mij al die tijd gesteund heeft", zegt Struelens, die vanaf volgend seizoen op een lager niveau voor derdeklasser Excelsior zal spelen.

Op het jubileum zullen heel wat grote namen uit binnen- en buitenland aanwezig zijn. "Onder andere Jacques Stas, Jean-Marc Jaumin, Daniel Goethals, Rik Samaey, Christophe Beghin, Sasja Djordjevic en Richard Dacoury zullen er zijn. De komst van Axel Hervelle staat zo goed als vast. Hij heeft me beloofd dat hij zijn uiterste best zal doen. Indien nodig ga ik hem zelf in Madrid halen", lacht Struelens.

"Naast al die spelers komen ook verschillende van mijn gewezen coaches zoals Lucien Van Kersschaever en Eddy Casteels. De wedstrijden zullen bovendien geleid worden door scheidsrechters die in mijn Belgische periode actief waren", verduidelijkt Eric Struelens nog.

Kaarten voor het evenement kosten 10 euro (in voorverkoop) of 12 euro (aan de kassa) en kunnen besteld worden via het nummer 0474/95.99.90 of via email op stru5@stru5.be. In totaal zijn er 1.400 tickets beschikbaar. .

Nu in het nieuws